Ana içeriğe atla

Girişimcilik

TEDÜ'de Girişimcilik

TED Üniversitesi girişimcilik süreçlerini iki ana eksende yürütmektedir:

  • Sosyal Girişimcilik
  • Teknoloji Odaklı Klasik Girişimcilik

 

İstasyonTEDÜ ve Sosyal Girişimcilik

Sosyal Girişimcilik ve Sosyal İnovasyon ekseni TEDÜ’nün araştırma ve uygulamada seçtiği mükemmelliyet alanlarından biridir ve İstasyonTEDÜ Sosyal İnovasyon Merkezi tarafından yürütülmektedir.

8 Nisan 2016’da kurulan İstasyonTEDÜ, TEDÜ’nün yenilikçi bir şehir üniversitesi olma vizyonu çerçevesinde sosyal inovasyon süreçlerini desteklemeyi amaç edinen çok fonksiyonlu bir üretim alanı olarak ATİD bünyesinde faaliyet göstermektedir. Farklı disiplinlerden ve mecralardan sosyal fayda odaklı işler yapan aktörleri bir araya getiren İstasyonTEDÜ, mevcut sosyal sorunlara yenilikçi çözümler arayan bir fikir laboratuvarı ve sosyal kuluçka merkezidir. İstasyonTEDÜ, TEDÜ’nün aktif bir sosyal aktör olarak gelişmesinde; kurumsal kapasitesini, akademik bilgi birikimini ve öğrencilerinin yaratıcı gücünü hem Ankara ve Türkiye ölçeğinde, hem de küresel ölçekte bir iyi uygulama örneği olarak, pozitif sosyal değişim yaratmak için kullanma vizyonuyla hareket etmektedir.

İstasyonTEDÜ ve çalışmaları hakkında bilgi almak için tıklayınız


Teknoloji Odaklı Klasik Girişimcilik


TEDÜ Girişimcilik Ofisi'nin Vizyonu

TEDÜ Girişimcilik Ofisi olarak, ülkemizdeki ve dünyadaki sorunlara inovatif çözümler geliştirebilen bireyleri, bu çözümlerini başarılı birer ticari veya sosyal girişime dönüştürebilmeleri yolunda her konuda desteklemeyi hedefliyoruz. 

Bu yolda ilerlerken Üniversitemiz'in ve tüm TED ailesinin desteğini alacağımıza inanıyoruz. 

 

TEDÜ-GO Sanal Kuluçka 

TEDÜ-GO Sanal Kuluçka, ATİD'in Teknoloji Odaklı Klasik Girişimcilik alanında faaliyet göstermek isteyen girişimcilere , iş fikri oluşumundan iş planı yazımına ve sonrasında da şirketleşme ve finansmana erişim konusunda destek veren kuluçka hizmetidir.

 

 

TEDU-GO-PIPELINE

 

Diğer Girişimcilik Programlarımız

 

  • IdeathonTEDU

IdeathonTEDU, TED Üniversitesi öğrencilerine girişimcilik fikirlerini hayata geçirebilmeleri için kaynak ve destek sağlamak amacıyla düzenlenen bir fikir yarışmasıdır. 4 tematik alanı vardır;

- Eğitim Teknolojileri
- Çevre ve Gıda Teknolojileri
- Sağlık Teknolojileri
- Akıllı Şehirler ve Bağlantılı Araçlar

Her sene Kasım-Aralık aylarında düzenlenen IdeathonTEDU bu sene de aynı dönemde gerçekleşecektir. Çağrı duyurusu için sayfamızı takip edebilirsiniz.

 

  • TEDÜ-LAD

TEDÜ-LAD, TEDÜ lisans öğrencilerini akademik araştırma faaliyetlerine özendirmek ve bilimsel araştırma süreçleri içerisinde yer almaya teşvik etmek için sağlanan araştırma destek fonudur. TEDÜ-LAD, Ekim ve Mart aylarında olmak üzere yılda iki defa çağrıya çıkmaktadır. Detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz. 

 

  • TEDÜ-BAP

TEDÜ-BAP, yenilikçi araştırmaları desteklemek için TED Üniversitesi tarafından sağlanan bir Çekirdek Araştırma Fonudur. TEDÜ-BAP, Ekim ve Mart aylarında olmak üzere yılda iki defa çağrıya çıkmaktadır. Detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

 

  • TÜBİTAK - BiGG

Bireysel Genç Girişim (BiGG) adıyla anılan TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) 1512 – Girişimcilik Destek Programı, girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için, girişimcilerin fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetlerini desteklemektedir. BiGG Programı girişimciliğin özendirilmesini ve uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri geliştirebilen başlangıç firmalarının oluşturulmasını amaçlamaktadır. Detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

  • EIT-HIVE

EIT-HIVE Projesinin misyonu, ulusal ve uluslararası düzeyde belirlenen 'best practice' paylaşımı ve networking  yoluyla, proje ortağı yüksek öğrenim kurumlarının yenilikçilik ve girişimcilik kapasitesini arttırmaktır. 

Proje, 2030 hedefiyle ortaklaşa geliştirilen bir IVAP uygulayarak ticarileştirme kapasitesinde kurumsal değişiklik sağlayacaktır. 7 HEI ve bilgi üçgeninin diğer tarafından 2 aktörden oluşan konsorsiyum, yüksek öğrenimde kurumsal düzeyde sistemik bir etki elde etmeyi amaçlamaktadır. 
 

Incubation_Flow